• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Copyright 2019, Chris König

Nederland

WIE IK BEN

Op momenten komt het besef hard binnen. In ons kleine landje alleen al, leven miljoenen mensen. Mensen met ouders, kinderen en geliefden. Ieder van die mensen heeft herinneringen, heeft mooie en minder mooie gebeurtenissen meegemaakt, heeft lief: er zijn zó ontzettend veel verhalen om te delen en om deelgenoot van te zijn.

Het is voor mij belangrijk om die verhalen op handen te dragen. Wie zijn die mensen om je heen? Wie ben jíj? Wat maakt het leven voor jou waardevol? 

Zelf ben ik opgegroeid in een klein dorpje in de Betuwe. Samen met mijn oma woonde ik op de grote afstand van wel 500 meter van het boerenleven: niet de stank, wel de vrijheid! Regelmatige bezoekjes aan de bossen, duinen en uiterwaarden zorgen al vroeg voor een fijne klik met de natuur. Een middelbare schooltijd in de stad geeft weer een breder perspectief en enige jaren later, niet lang nadat ik mijn eerste grote reis naar Azië heb gemaakt, is ook een psychologie diploma in de pocket.

Een leven zonder reizen is lastig voor te stellen: de diverse culturen, de prachtige natuur en natuurlijk het heerlijke eten. Juist die culturen brengen me weer terug bij het besef waar ik eerder over begon: er zijn zó veel mensen met ieder hun eigen verhaal. Nadat de reizen begonnen, werd ook de passie voor fotografie groter en groter, tot ik begin 2017 voor mijn platform adventurizer.com begon met het organiseren van avontuurlijke fotografie workshops naar onder andere IJsland.

Of het nou op een waanzinnige locatie is, of thuis op de bank: de kleine échte momentjes met degenen waar je om geeft, blijven het meest waardevol. 

Dit is wat voor mij belangrijk is en dit wil ik dan ook heel graag met je delen.  

Chris