Programma Kirgizië

Aankomst in Bishkek. Er is tijd om de stad te verkennen, we hebben een gezamenlijke introductie en een welkomstdiner. Hotelovernachting in Bishkek.

De weg van Bishkek naar Karakol. Onderweg treffen we de Kok-Moinok Canyons. Een uitgestrekt gebied vol meanderende paden van gekleurd zandsteen. Door de vele hoogteverschillen biedt deze locatie veel fotografiemogelijkheden. Overnachting in een yurtkamp.

Vanuit Karakol leggen we de weg af langs het Issyk-kul meer – het gigantische meer wat ook wel wordt gezien als de kustlijn van Kirgizië. We zullen ons (optioneel) te paard naar de Shatyly panorama begeven voor een weids uitzicht over het Issyk-Kul meer. Een simpele tocht en ervaring met paardrijden is niet vereist om hiervan te kunnen genieten. Vervolgens een zonsondergang fotografiesessie voor het vastleggen van de Mars canyon. Deze canyon is pas recentelijk ontdekt en bieden veel unieke perspectieven voor waanzinnige foto’s.

issyk kul foto tour kirgizie

 

De zonsopgang fotograferen in de Mars canyon. Vervolgens zullen we een bezoek brengen aan een andere verborgen canyon: de Fairytale canyon. De dag wordt afgesloten met een fantastisch panorama van het Issyk-Kul meer. Hotelovernachting in Karakol. mars canyon foto tour kirgizie

Vandaag zullen we door de prachtige vallei trekken waarbij ons eindpunt het uitzicht op de massieve Karakol Peak gaat zijn. We kunnen uitgebreid de zonsondergang fotograferen en overnachten in tenten op 3000 meter hoogte aan de voet van de berg, zodat we ook ‘s nachts de sterrenhemel of de melkweg kunnen fotograferen in deze bijzondere omgeving.

peak karakol kirgizie

Vanaf Karakol Peak zijn we in de gelegenheid om op het vlak van fotografie het meeste te halen uit de zonsopgang om vervolgens ons via de vallei richting Karakol te begeven. In de middag is er tijd om Karakol te verkennen en om te ontspannen. Hotelovernachting in Karakol.

Vanuit Karakol zullen we beginnen aan een tweedaagse tocht naar Sary-Jaz. Een avontuurlijke weg brengt ons langs uitgestrekte landschappen, hoge bergpassen en afgelegen nomadische dorpjes in de grensgebieden. We zullen kamperen met uitzicht op het Tien-Shan gebergte en we hebben uitgebreid de tijd voor het fotograferen van de zonsondergang. Onderweg naar Sary-Jaz zullen we tijd hebben om een aantal bewoners in de omgeving te ontmoeten om meer over de cultuur te weten te komen en om de traditionele levensstijl vast te leggen.

kirgizie foto tour sary jaz

In Sary-Jaz beginnen we met fotografie van de zonsopgang waarna we de omgeving verder verkennen. We eindigen de dag in Karakol. Hotelovernachting in Karakol.

Verkennen van de Jety-Oguz rotsformaties; genaamd naar de zeven stieren die in een legendarisch verhaal zijn geofferd tijdens een romantische tragedie. Het gebied biedt een diversiteit aan fotografie mogelijkheden rondom de vallei en de woeste rotspartijen. We zullen onze dag vervolgen met een rit naar de Yeltsin top om de zonsondergang te fotograferen. Hotelovernachting in Karakol.

We sluiten de reis af met het transport vanuit Karakol terug naar Bishkek. Na een gezamenlijke afsluiting kan iedereen de reis voortzetten op zijn of haar eigen manier.